Taaie Tiller plonst prachtig!

Posted: 2016-11-09. | By: Volkert - 3 Comments

De Taaie Tiller plonst! En hoe! Op dinsdag 8 November 2016 om 11:30 uur maakte ze haar eerste plons in het water van de vijver van de Universiteit Twente:

We zijn de Taaie Tiller nu uitgebreid aan het testen. Tot dusver werkt alles mooi zoals verwacht, beter zelfs. Gedurende de komende paar weken zal de Taaie Tiller regelmatig actief zijn en plonzen. Daarna wordt de installatie weer uitelkaar gehaald om naar de verfspuiterij van Allround Almelo te gaan voor de verfkleuren. De locatie in het centrum van de campus is zeven dagen per week voor het publiek toegankelijk, dus kom het zien!

Op 3 November hebben we de Taaie Tiller van de werkplaats naar de vijver getransporteerd en erin gehesen. Op deze herfstfoto staat de Taaie Tiller er klaar voor.

Hier worden de hijsbanden in de vier hoeken vastgezet.

Vervolgens werd de 4500 kg wegende constructie hoog over de bomen gehesen.

Op een platte wagen is de Taaie Tiller naar de vijver gereden...

... en er daar ingetild.

Daarna hebben we het naar de juiste plek gedreven waar het tijdelijk aan gele buizen vastligt.

De zonnepanelen ontbreken nog. Nu de Taaie Tiller in het water ligt kunnen we goed zien hoe deze het mooist op de vier hoogste punten gemonteerd kunnen worden.

 

The Taaie Tiller is supported by:

About


The Taaie Tiller is a moving sculpture (kinetic art) driven by windpower and waterpower - go-getter that doesn't know of stopping - drama and delight - swelling excitement and smashing sensation - center of attention

 

Copyright


2017 © All material on this website is Copyright protected. All rights reserved. Taaie Tiller is a registered trademark.

 

Author


Volkert van der Wijk