Taaie Tiller is back in the water

Posted: 2017-04-24. | By: - 3 Comments

The Taaie Tiller is back in the water. Na een ware race tegen de klok is de Taaie Tiller vorige week in 4 dagen en nachten tijd opnieuw in elkaar gezet en in het water op de Universiteit Twente geplaatst. Zodra ook alle waterpompen en de elektrische installatie zijn ingebouwd kan de machine weer in beweging worden gezet. De opening van de Taaie Tiller is op dinsdag 9 Mei a.s., see the programme. U bent van harte welkom en uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

De Taaie Tiller is nu voor het eerst te zien in z'n uiteindelijke uitstraling, in kleur en met zonnepanelen. 

Op de dinsdag na Pasen kwam de Taaie Tiller per vrachtwagen aan bij de vijver van de Universiteit Twente.

Daar konden we na 4 dagen non-stop doorwerken de hijsdelen en de grijper op vrijdag afmonteren op het ponton.

Door de fantastische hulp van studenten van o.a. de Werkgroep Ontwikkelingstechnieken (WOT) hebben we het op tijd af kunnen krijgen...

...zodat op vrijdagmiddag de Taaie Tiller uiteindelijk in het water kon worden gehesen en op z'n plek kon worden vastgelegd.

 

The Taaie Tiller is supported by:

About


The Taaie Tiller is a moving sculpture (kinetic art) driven by windpower and waterpower - go-getter that doesn't know of stopping - drama and delight - swelling excitement and smashing sensation - center of attention

 

Copyright


2020 © All material on this website is Copyright protected. All rights reserved. Taaie Tiller is a registered trademark.

 

Author


Volkert van der Wijk